НОВИНИ

На Чернігівщині селяни вийшли захищати пасовища

27.04.2021 10:02
pasovyshhe

На мітинг під старостатом зібралися мешканці Вознесенського, що біля Чернігова. Про це повідомляє Голос України, пише agronews.ua.

Там відбулася сесія сільської ради, на якій розглядали питання про розробку проектів землеустрою, що передбачають розділення пасовища на дві частини. Люди бояться, що в такий спосіб громадське пасовище буде суттєво урізано.

Загальна площа пасовища — 48 гектарів. У сільській раді пояснюють, що є рішення судів, до Верховного включно, про скасування кадастрового номера на пасовище як єдину ділянку — її хочуть розділити на дві, площею 34 і 14 гектарів відповідно.

Оскільки раніше вже були спроби забрати пасовище під будівництво, люди бояться, що це знову повторюється старий план, але в новій обробці.

У Вознесенському більш як 100 корів, що тішить на фоні тотального скорочення поголів’я худоби в домашніх господарствах. Оскільки село приміське — власники корівок продають молоко, сметану та сир у Чернігові й мають з того чесний заробіток. А зменшиться пасовище — зрідіє й череда.

Вхід на сесію для схвильованих вознесенців перекрили — двері підперли шваброю. Селяни викликали поліцію. Зрештою, пустили лишень одного делегата. 22 із 23 депутатів Киселівської сільської ради (так зветься орган влади ОТГ, куди входить село Вознесенське) проголосували «за» розробку проектів землеустрою. Проте їх ще мають затвердити на наступній сесії.

Нагадаємо, що на Миколаївщині незаконно розорали землі, відведені під пасовище.


Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: