НОВИНИ

На Чернігівщині рейдери атакували держпідприємство

30.07.2021 15:31
рейдер

У Носівці рейдери заблокували вже більше ніж на дві доби вантажний автомобіль із врожаєм озимого ріпаку. Ще більшого резонансу ситуації додає те, що врожай належить державному підприємству «Дослідне господарство «Деснянське». Про це повідомляє cheline.com, пише agronews.ua.

« Здійснюється блокування службової діяльності цього підприємства. А саме: блокування роботи техніки зі збирання ріпаку та блокування техніки, що вивозить ріпак на елеватор. На мою думку, тут є рейдерське втручання і корупційні діяння з боку певних посадових осіб »,- Юрій Лесніца, директор ДП ДГ «Деснянське» Прилуцької ДС Інституту садівництва НААНУ.

За словами директора підприємства, вантаж «вели» ще з поля, спершу блокували роботу комбайна, а далі зупинили автомобіль, що віз вантаж, за кілька кілометрів до пункту призначення – елеватора. А також всі документи щодо збирання та перевезення ріпаку в цілковитому порядку.

« Усі договори згідно з чинним законодавством оформлені »,- Юрій Лесніца, директор ДП ДГ «Деснянське» Прилуцької ДС Інституту садівництва НААНУ.

Наразі підприємство підраховує збитки, які будуть завдані державі, адже ріпак, очевидно, вже зіпсувався.

« Цей ріпак, на мій погляд, уже непридатний, що завдає збитків державі в майже 500 тисяч гривень »,- Юрій Лесніца, директор ДП ДГ «Деснянське» Прилуцької ДС Інституту садівництва НААНУ.

Юрій Лесніца звертається до правоохоронних органів усіх рівнів з проханням посприяти в припиненні беззаконня, адже така ситуація на аграрному ринку боляче б’є по іміджу нашої області.

Нагадаємо, що в Україні укладено майже 3 тис земельних угод: де уклали найбільше.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: