АГРОРЕГІОНИ

На Чернігівщині під час окупації органічна ферма врятувала від голоду місцеве населення

25.06.2022 09:07
289599370_531512432002870_6684048363300754678_n-58397

ТОВ «ЕтноПродукт» з Чернігівщини пройшов період окупації. Фермери поділились своєю історією на сторінці у Facebook, пише  agronews.ua.

«Так історично вийшло, що наша ферма розташована в, мабуть, найнебезпечнішій частині України, на північно-східних кордонах з недружньо налаштованими до нас країнами — білоруссю та росією. Вся територія Городнянського району, в якому розташована наша ферма, була захоплена російськими загарбниками в перші ж години 24 лютого. З того часу і до початку квітня на територію всього Городнянського району не було постачання ні їжі, ні медикаментів, ні пального, нічого. Можна лише уявити, наскільки важко було виживати в таких умовах», — йдеться у дописі.

Як зазначається, під час окупації більшість надоєного молока господарі віддавали місцевому населенню та будинку престарілих безоплатно. Деякі мешканці казали, що це їх врятувало від голоду.

«Декілька наших колег злякались і вже 24 лютого не вийшли на роботу, але для наших корівок війна і страх не настільки поважні причини, щоб не їсти і не пити. Завдяки чотирьом сміливим співробітникам ферми на чолі з нашим керуючим Євгеном, які щодня виходили на роботу і доглядали за тваринами, підприємство витримало. Також нам дуже допоміг вистояти наш місцевий голова Андрій Богдан та місцевий активіст», — розповіли у «ЕтноПродукт».

Для того, щоб не лише вижити, а й відсіятись та заготовити корми керуючий господарством з перших днів намагався забезпечити ферму всім необхідним: запчастинами, пальним, іншими матеріалами. Декілька разів росіяни затримували його на блокпостах і клали обличчям на землю, декілька разів він прощався з життям, але дякувати Богу, його відпускали.

 

«На щастя, село, де розміщується ферма, вже деокуповане, хоча обстріл кордонів продовжується і досі. Ми намагаємося відновити роботу нашого переробного підприємства на Київщині, а поки возимо сире молоко нашим клієнтам, які роблять з нього сири, морозиво та напівфабрикати», — додали фермери.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: