НОВИНИ

На Чернігівщині 2 підприємства судяться за право збору врожаю

26.10.2021 11:32
mobile_irrigation_2

На Чернігівщині КОРД і ТОР блокують збір врожаю соняшника та кукурудзи. Про право власності на врожай одночасно заявили 2 підприємства. Про це повідомляє СтопКор, пише agronews.ua.

Ще наприкінці вересня директор підприємства ТОВ «БФ Агро-Трейд» звернувся до поліції з попередженням про можливе рейдерське захоплення його врожаю на орендованій ділянці. Причиною такої заяви стало те, що керівник помітив чужу техніку на полях. Проте очікування не справдились і підприємство розпочало жнива. 

На підставі кримінального провадження, вже 7 жовтня спецпідрозділи нацполіції КОРД і ТОР зупинили збір врожаю. Вони вказали, що наразі тримає слідство і встановлюється, кому належать ці земельні ділянки та врожай.

«Провадження розпочали за заявою ТОВ «Промінь». За договором вони обмінялися ділянками з ТОВ «БФ Агро-Трейд», — повідомили в поліції.  

Зі свого боку, директор ТОВ «БФ Агро-Трейд» стверджує, що його підпис і печатка в документі обміну підроблені. Тому він наполягає на проведенні експертизи. Однак результатів цієї експертизи досі немає.

Як з’ясувалося, є ще одна ухвала Господарського суду столиці про те, що поля арештовані, але збирати врожай має право ТОВ «Промінь». Однак цієї ухвали, як і оригіналу договору про обмін ніхто не бачив. Наразі триває слідство, а на полях триває блокування техніки.

Нагадаємо, що Як протидіяти земельному рейдерству: дізнайтесь на онлайн-тренінгу.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: