Уже цієї осені компанія Hazelstar планує запустити на Черкащині завод з переробки фундука. Окрім італійських, завод перероблятиме сорти Барселонський, Каталонський та іншію Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.
За словами власника компанії, кандидата сільськогосподарських наук Макара Терещенко, на осінь новий завод планує прийняти на переробку перші 100-200 тонн фундука.
«Італійські та інші європейські або американські сорти переробляються різними методами. Перші бланшуються прожарюванням, а всі інші — паром. Перші після цього мають гарне кремове забарвлення, другі трохи змінюють свою структуру», — розповів Терещенко.
Як зазначив аграрій, наразі у кондитерській промисловості є попит на горіхи, бланшовані як прожарюванням, так і паром, до того ж вона приймає сорти фундука самого різного походження — азербайджанські, грузинські, польські.