НОВИНИ

На Черкащині елеватор Держрезерву готовий до прийому нового врожаю

27.07.2022 14:08
Separator

ДП «Златодар» (Черкаська обл.), що входить до структури Державного агентства резерву України, готове до заготівлі зерна урожаю 2022 р. Про це заявив директор «Златодару» Валерій Буркацький в ході зустрічі з агровиробниками, повідомляє «Золотоноша.City», пише agronews.ua.

Він підкреслив, що підприємство на 99, 99% готове до прийому зерна як нового врожаю, так і минулорічного. Усі склади підготовлені, проведена їхня газація. У стані повної готовності елеватор, усі під’їзні залізничні колії. З 1 червня відновлена реєстрація податкових накладних із товаровиробниками.

«Це зібрання важливе для нашого колективу, щоб ми могли відновити роботу підприємства, яке би платило податки у державу, виплачувало заробітну плату і, головне, допомогло у цей складний воєнний час зберегти вирощений урожай зернових. Мені складно будувати з вами плани після того, як попереднє керівництво не виконало своїх зобов’язань перед вами, після їхнього розкрадання тощо. Ситуація важка і неприємна. Нині на підприємстві працює 150 осіб, які, незважаючи на заборгованість із заробітної плати, сумлінно виконують покладені на них обов’язки. Потужність «Златодару» — 133,3 тис. т зерна», — зазначив він.

Щодо викрадених 3,5 тис. т фермерської кукурудзи, Валерій Буркацький запевнив, що відкрите кримінальне провадження слідчими Нацполіції України, і донині тривають слідчі дії: лише протягом минулого місяця оперативники 4 рази вилучали документацію підприємства.

«Я гарантую, що за мого керівництва жоден кілограм пшениці чи кукурудзи не пропаде», — заявив він.

Читайте також: В Україні пенсіонери можуть отримати допомогу від ООН



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: