НОВИНИ

На Черкащині чиновники завдали збитків державі на 4 млн грн

11.05.2021 14:31
2def00d833dd16fe787ebeb0cba0d124_XL

СБУ підозрює чиновників однієї з районних державних адміністрацій Черкащини у корупційній схемі. За попередньою версією, вони вступили у змову з керівником агрофірми та вкрали близько 4 млн грн із загальнодержавної програми по розвитку садівництва. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише agronews.ua.

Оперативники спецслужби встановили, що схему організували на основі неправдивої інформації щодо обсягів виконаних робіт. Керівник агрофірми вніс неправдиві дані в документацію і попросив про компенсацію понесених «витрат». Чиновники, з якими вони були у змові, це прохання задовільнили.

Під час проведення першочергових слідчих дій правоохоронці вилучили в РДА та офісі агрофірми всі документальні матеріали, які підтверджують протиправну діяльність на шкоду державі.

Слідчі СБУ повідомили про підозру директору агрофірми за ч. 5 ст. 191 та ч.2 ст. 366 Кримінального кодексу України. Чиновникам – за ч. 2 ст. 367 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття оборудки проводились за координації Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з Управлінням СБУ в Черкаській області під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що керівник оборонного концерну за $1 млн обіцяв віддати земельну ділянку.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: