НОВИНИ

На Черкащині вирощують 7 тис сіянців модрини європейської

10.09.2020 13:32
Screenshot_3

7 тисяч сіянців модрини європейської вирощують у теплиці Шевченківського лісництва, що на Черкащині. Модрину використовують у будівництві, хімічній промисловості, фармакології та косметології. Це дерево стійке до високих температур, не боїться шкідників і хвороб. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

Лісничий Сергій Осадчий розповів про сіянці модрини європейської. Її вирощують із закритою кореневою системою в спеціальних касетах у Шевченківському лісництві. Цей метод вирощування сприяє кращій приживлюваності. У ґрунт додають торф, мінеральне добриво та обробляють сіянці марганцем від хвороб. В теплиці обладнали крапельний полив.

У лісах Черкащини вирощують модрини

“Перед тим, як висадити сіянці, підготовлюють ґрунт. Висаджується під меч Колесова, робиться луночка, зажимається мечем сіянець і таким чином проводиться посадка”, – пояснив головний лісничий Лисянського лісгоспу Віталій Марусіч.

Віталій Марусіч зауважив, що модрина стійкіша за інші дерева, тому перешкоджає накопиченню шкідників в лісі.

Для Черкащини модрина не притаманна, але вона себе вдало зарекомендувала, зазначив директор Лисянського лісгоспу В’ячеслав Шако.

“Цього року ми більше хочемо отримати сіянців модрини, близько 20 тисяч сіянців і будемо робити динаміку на збільшення”, – розповів він.

У лісах Черкащини вирощують модрини

Нині у Лисянському лісгоспі вирощують у розсадниках 13 деревних та чагарникових порід. В’ячеслав Шако розповів, що завдяки цьому мають свій посадковий матеріал. Нині у розсаднику зростає акація біла, горіх чорний, гледичія колюча, абрикоса звичайна, липа дрібнолиста, ясен звичайний, маслина вузьколиста.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: