НОВИНИ

На Черкащині варять всесвітньовідомі марки сирів

04.01.2019 15:18

У селі Глушки на Черкащині місцеві мешканці відкрили кооператив із розведення кіз. Відтак, півторисотні мешканців Глушки утримують 200 кіз. аніше село називали безперспективним, а кількість його мешканців швидко зменшувалася. Нині ж там розвивається не лише тваринництво, а й виробництво сиру. Вперше за багато років тут з’явилися нові робочі місця, пише 7days-ua.com.

Відродження села почалося із родини Чаленків, які відкрили кооператив із розведення кіз, закупили перших рогатих і облаштували для них хлів та доїльню.

Щоб створити ферму, родина переїхала у село з міста. Тепер тут працюють всі її члени. Випасають стадо у вільний від школи час доньки Чаленків – Поліна та Софія. У них всі кози мають не лише імена, а й паспорти.
Заготівлі корму на зиму родині допомагають односельці. Кажуть, окрім цього кооперативу в селі більше роботи немає.

Вся продукція – сертифікована. Її продають на столичних ярмарках за ціною від 150 до 300 гривень. Усі податки – в бюджет села.

Місцевий староста радіє такому розвитку населеного пункту та сприяє виділенню Чаленкам землі для ферми та пасовиська. Таким чином, у Глушках з’явилися робочі місця. А односельці, які в кооперативі не працюють, дивлячись на успіх сусідів, завели собі кіз та корів і тепер продають молоко кооперативу.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: