НОВИНИ

На Черкащині у лісах висаджують рідкісні види горіхів

24.03.2020 06:02
34a65f

Сприятливі погодні умови, зокрема, теплий температурний режим та відсутність снігового покриву посприяли ранньому старту лісокультурної кампанії на Черкащині, яка цьогоріч розпочалася ще у лютому. Пише пресслужба Держагентства лісових ресурсів України.

Основними лісоутворюючими породами для області є сосна звичайна та дуб звичайний, висаджують й інші породи – модрину, ялину, горіх чорний та ін.

Наразі у всіх держлісгоспах області завершують лісопосадкові роботи. Загалом вже створено 650 гектарів лісових культур на території держлісфонду. Про це повідомив головний спеціаліст відділу лісового господарства обласного управління Станіслав Левицький.

Відповідно до матеріалів проектування лісових культур на 2020 рік по Черкаському обласному управлінню лісового та мисливського господарства заплановано провести лісовідновлення на площі 962 га, в тому числі лісорозведення на площі 11 га, природне поновлення на площі 209 га. Всього відтворення лісів буде проведено на площі 1172 га. У лісових розсадниках для цього вирощено понад 8,7 мільйонів сіянців, заготовлено 72 тонн лісового насіння.

Станом на сьогодні держлісгоспами здійснено доповнення минулорічних лісових культур на площі 1,5 тис. га.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: