НОВИНИ

На Черкащині турецькі інвестори будують сонячну електростанцію

27.11.2019 11:27
ddc170484017d3be9e085e264fd84581_M

У селі Балаклея Черкаської області почали будувати сонячну електростанцію потужністю 8,5 МВт. СЕС встановлять на ділянці площею 3,5 га. Проект реалізує ТОВ “Кваттро Енерджі”, а фінансує група інвесторів із Туреччини, передає Сміла.ua.

“На даний момент будівництво у самому розпалі: практично закінчили встановлювати опорні металеві конструкції, завозяться обладнання, сонячні панелі та інвертори”, – розповідає директор ТОВ “Кваттро Енерджі” Анатолій Депутат.

Будівництво сонячної станції планують завершити до кінця 2019 року. Електроенергію, яку вироблятиме СЕС планують продавати Обленерго за «зеленим» тарифом.

Читайте також: Українська сонячна черепиця отримала нагороду UNIDO

За словами голови Балаклеївської об’єднаної територіальної громади Ростислава Ситніка, в бюджет ОТГ надходитиме податок на прибуток у розмірі понад 10 млн грн.

“Інвестор зобов’язався забезпечити електроенергією вуличне освітлення громади, а це за вартістю більше 200 тис. грн”, – зауважує він.

Балаклеївська сільська рада також надала ТОВ “Кваттро Енерджі” дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою на ще одну земельну ділянку площею 17 га за межами населеного пункту для будівництва сонячної електростанції.

Передбачається, що група інвесторів із Туреччини побудує у Черкаській області сонячні електростанції загальною потужністю 32,5 МВт.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: