НОВИНИ

На Черкащині сильний град побив городину та врожай фермерів

07.07.2020 15:04
o_1eci4b23qtk21tol52fq70jkp3p

Нещодавня гроза на Золотоніщині, що у Черкаській області, наробила чимало біди: понищено городину, пошкоджено покрівлі, а у с. Драбівцях шар граду вкрив землю, наче сніг. Про це повідомляє zoloto.city, пише agronews.ua.

Три роки тому жителі краю вже потерпали від природної стихії. Цього разу все обійшлося, і масштаби не такі вражаючі, як були у 2017 році. Найбільше від грози 4 липня постраждали жителі Драбівців, Сенківців, Мелесівки та Подільського.

Як розповів сільський голова Подільського Артем Кухаренко, стихія у селі розгулялася близько 21 години. Все було неочікувано і відбувалося досить швидко. За короткий час шквальний вітер пошкодив дахи, поламав дерева, навіть в одне блискавка потрапила.

Але найголовніше, що від граду, розміром з перепелине яйце, постраждали людські присадибні ділянки: городина, кукурудза, пшениця та все інше. Люди засмучені, адже понівечено майже весь врожай у саду й на городі.

Стихія додала клопоту місцевим господарствам, у тому числі, фермерам та компанії «Придніпровський край»: пошкоджені чималі площі кукурудзи та соняшнику.

“Нині визначають масштаби трагедії. Вже знаємо, що зірвано 37 шиферин, у різних місцях домоволодінь. Навіть відірвало піддашок і розбило два вікна у будівлі сільради. Поривами вітру частково розкрито дахи у трьох багатоквартирних будинках, декількох домоволодіннях, сараях та дитячому садочку. Є що шиферину не побило, але вона тріснула від граду. По суті, у такому випадку треба вже перекривати весь дах, – бідкається голова Подільської громади і додає, що люди самотужки ліквідовують наслідки негоди. Але, якщо покрівлю можна замінити, то урожай городини вже не повернути”, – розповів голова.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: