НОВИНИ

На Черкащині швейцарці інвестують в будівництво переробного комплексу 35 млн євро

11.01.2021 08:04
ON-CF062_social_B620_20170719130550

У місті Звенигородка Черкаської області побудують підприємство з переробки сільськогосподарської продукції.  Про це повідомляють Шполянські вісті, пише agronews.ua.

Компанія BuhlerHolding AG – швейцарський виробник багатофункціональних рослинних установок та переробник сільськогосподарської продукції зацікавилася пропозиціями міського голови Звенигородки Олександра Саєнка щодо будівництва в місті високоефективного виробничого об’єкту.

Попередні підрахунки засвідчили, що сировинна база регіону повністю відповідає запитам майбутнього переробного підприємства. Таким чином, вже наприкінці жовтня нинішнього року міська рада вийшла на фінальну стадію із залучення міжнародних інвестицій у розмірі 32 мільйони євро на будівництво комплексу з переробки сільськогосподарської продукції. В комплекс входитимуть млин, потужністю 300 тонн за добу, елеватор, потужністю 40 000 тонн, комбікормовий завод та завод з виготовлення олії рослинної, потужністю відповідно 250 та 400 тонн за добу.

«Характерно, що функціонування таких виробничих потужностей дозволить певною мірою вирішити проблему безробіття, – розповідає Олександр Саєнко. – Адже, згідно проекту, орієнтовна кількість робочих місць становитиме від 180 до 220. Окрім того, компанію зацікавив проєкт завершення будівництва п’ятиповерхівки за місцезнаходженням магазину «Альфа-Центр», що, окрім всього іншого, сприятиме впорядкуванню житлового фонду».

Під майбутній переробний комплекс виділена необхідна земельна ділянка при в’їзді до Звенигородки з черкаського напрямку. А відповідні будівельні роботи мають розпочатися вже з наступної весни.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: