ВАЖЛИВО

На Черкащині рейдери намагались захопити врожай соняшника

04.09.2020 17:02
https://agronews.ua/

Минулої п’ятниці у Журжинцях на Лисянщині Черкаської обл., відбулася спроба привласнення урожаю соняшника групою невідомих осіб. Про це повідомляє Вісті Черкащини, пише agronews.ua

Місцевий фермер Руслан Коваленко зазначив, що згідно з пред’явленими документами, вони, ймовірно, входять до громадської організації «Сила. Захист. Честь» зареєстрованої у Черкасах.

«Мене найняла зібрати урожай соняшника Валентина Смола. Вона засіяла поле, яке два роки ніким не оброблялося і заросло бур’янами», – розповів Руслан Коваленко.

Він зазначив, що пройшов комбайном кілька загінок, побачив біля поля багато машин, з яких вийшло 27 осіб.

«Далі все відбувалося як у якомусь жахливому сні: мене викинули з кабіни, почали погрожувати пістолетом, щоб я висипав змолочене зерно у їхню вантажівку. Прибула поліція, але вона не втручалася, спостерігала збоку. Увечері ці рейдери, я їх назвав уже «вагнерівцями», навідалися з погрозами вже до мене додому. У мене дружина і чотирирічна дитина, тому я взяв для їхнього захисту карабіна. Зброя зареєстрована, але застосовувати її не збирався. Я написав листи з проханням втрутитися у цю ситуацію вищі правоохоронні органи, Президента України», — розповів фермер.

Сільський голова Ніна Журжинець підтвердила факт спроби рейдерства, і пояснила, що поле, на якому посіяли соняшник, раніше було в оренді агрофірми «Злагода», але договір оренди закінчився, і земля довгий час «гуляла», не приносячи у бюджет села жодної копійки доходу.

“Щоб вона не заростала бур’янами, Валентина Смола вирішила її засіяти соняшником. Це був самозахоплення, каже вона, але жінка сама викликала інспекторів і оплатила штраф. Як видно, хтось пильно слідкував за цим процесом, бо як тільки визрів урожай, відразу з’явилися ці хлопці”, – зазначають у повідомленні.

За останніми повідомленнями, роботи у полі зупинені. Тут чергують члени рейдерської групи.

Читайте також: стало відомо, що спонукало фермерів об’єднатись у збройні підрозділи. Фермерська самооборона є громадською контролюючою силою від рейдерських захоплень, неправочинних дій та для самозахисту аграріїв.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: