НОВИНИ

На Черкащині побудують сучасний елеваторний комплекс

19.04.2019 15:24

У селі Ладижинка Черкаської області приватне акціонерне товариство “Укрзерноімпекс” спільно із сільськогосподарським товариством “Лан” планує побудувати сучасний елеваторний комплекс під різні зернові культури із загальним об’ємом у 20 тис. тонн. Під час будівництва комплексу застосовуватимуться сучасні технологічні рішення, завдяки яким процес сушіння продукції відбуватиметься без викидів відходів виробництва в атмосферу. Про це розповіла директор підприємства “Укрзерноімпекс” Оксана Подвальникова, передає Громадське.

Загальна вартість проекту складає понад 15 млн грн.

“Підприємство “Лан” зареєстровано в Уманському районі, тому всі податки із заробітних плат, ПДФО, орендна плата за землю надходитиме до бюджету Ладижинської ОТГ. На нашому елеваторі працюватимуть лише місцеві, що проживають в найближчих селах: Ладижинка, Колодисте, Малий Затишок, Рижавка”, – розповіла Подвальникова.

Також, з будівництвом елеватора для місцевих з’являться нові робочі місця.

Зазначається, що будівництвом займатиметься “KMZ Industries”.

За словами представника компанії Анатолія Третяка, весь процес будівництва елеваторного комплексу поділено на три етапи. На першому етапі побудуть силос для зберігання зерна на 5 тис. тонн та зерносушарку “Brice-Baker”. На другому, планується будівництво транспортної сітки і ще двох силосів по 5 тис. тонн. На завершальному етапі елеватор доповниться ще одним силосом.

“Даний комплекс включатиме в себе організацію 20-30 робочих місць. Новостворений колектив пройде навчання в компанії “KMZ Industries”, що, в свою чергу, буде засвідчуватися сертифікатом”, – відзначив Третяк.

Також наголошується, що комплекс буде обладнано сучасною системою захисту задля уникнення викиду продуктів виробництва в атмосферу.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: