НОВИНИ

На Черкащині під час розчищення річки виявили вибухонебезпечні предмети (відео)

24.07.2020 13:32
https://agronews.ua/

У Тальному, що на Черкащині під час розчищення річки Гірський Тікич виявили вибухонебезпечні предмети. Про це повідомляє пресслужба Управління ДСНС України в Черкаській області, пише agronews.ua.

Працівники ТОВ “КБУ Теплових Мереж” екскаватором викопали 2 предмети, схожі на боєприпаси. Про небезпечну знахідку вони сповістили органи місцевої влади та рятувальників. Після проведеної ідентифікації, було встановлено, що знайдені предмети – це артилерійські снаряди калібром 75 міліметри часів Другої світової війни.

У зв’язку з цим на місці виявлення боєприпасів було організовано чергування представниками Нацполіції.

21 липня до робіт по обстеженню акваторії та прилеглої території були залучені сапери аварійно-рятувального загону спецпризначення, а також сапери групи підводного розмінування та спеціальних водолазних робіт. Під час додаткового обстеження сапери вилучили ще 2 артилерійські снаряди 75 калібру та ручну гранату М-13.

Аналогічні роботи були продовжені й 22 липня. За результатами другого дня сапери вилучили ще 8 вибухонебезпечних предметів.

Загалом упродовж двох днів сапери обстежили 300 квадратних метрів берегової зони та 500 квадратних метрів акваторії річки. Під час цих робіт було знайдено 13 вибухонебезпечних предметів. Їх було вивезено та знищено на спеціальному полігоні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: