НОВИНИ

На Черкащині фермери побили інспекторів праці під час перевірки

25.07.2021 12:54
45675-18265

До Суспільного звернувся представник підприємства, на якому виник конфлікт з інспекторами праці, Василь Кундрик та розповів як виник інцидент, пише agronews.ua.

За словами Василя Кундрика, 16 липня на плантацію лохини завітала група з трьох невідомих осіб (один чоловік і дві жінки):

“Приблизно о 8:40 жінка без звернення до представників підприємства зайшла у садок і почала проводити зйомку людей, розпитуючи хто вони такі. Невідомі особи не реагували на прохання агронома представитися”, – зауважив чоловік.

Агроном попросив представитись та пояснити, що вони роблять на полі. Однак люди не представилися одразу:

“Тільки згодом чоловік все-таки представився Яворським Володимиром Анатолійовичем, інспектором Управління держпраці, однак не показав розпорядження про проведення перевірки, не зупинився для того, аби належно проінформувати про підстави її проведення. Його напарниці, якими виявились Лисенко Оксана Миколаївна та Іващенко Ірина Олександрівна, так само продовжували зйомку, бігали між рядками, травмуючи кущі”, – повідомив представник підприємства.

У своєму дописі у фейсбуці Василь Кундрик додав відео, на якому чути, як одна з інспекторок комусь повідомляє: “я скажу, що направлення є”, не вбачаючи проблеми у порушенні порядку.

Василь Кундрик пояснив, що працівники, не розуміючи ситуації, зателефонували сину власника та повідомили, що на полі перебувають невідомі люди:

“У поспіху син власника прибіг на поле і, не розуміючи, з ким він має справу, вихопив і пошкодив телефони з рук інспекторів. Це емоційне діяння я не можу виправдати, а свою вину у цьому і сам Женя визнає, однак, враховуючи порушення порядку дій інспекторів, Женя просто не міг у такому поспіху зрозуміти, хто ці люди”, – розповів пан Василь.

Також чоловік додав, що обурення у працівників підприємства викликало і те, що інспектор праці зазняв на мобільний телефон як збирачка ягоди змінювала футболку через спеку, себто у кадр інспектора потрапили жінка у білизні.

Зі слів представника підприємства, після того як син власника ферми вихопив телефони, інспектор побіг за ним, а коли той перечепився і впав на траву, інспектор вдарив його ногою:

“Син власника ферми встиг ухилитись і удар прийшовся на плече. Факт нанесення ушкоджень був зафіксований судово-медичною експертизою, а свідками цього інциденту були десятки збирачів навколо. Потім, очевидно, відбувся обмін ще декількома ударами, після чого їх розборонили”.

У свою чергу власник ферми викликав поліцію. Як розповів Вались Кундрик, одна з інспекторок повідомила поліцію про її побиття, хоча цього взагалі не було. Про побиття жінка повідомила і медиків, які її оглядали. У той же час у медичному огляді сину власника ферми відмовили, зауважив пан Василь.

У коментарі речниця обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ірина Назарок пояснила, що медики, які прибули на виклик, оглянули всіх, хто потребував допомоги.

Нині стосовно власників підприємства розпочата кримінальна справа, триває слідство, повідомила речниця Головного управління Нацполіції області Зоя Вовк:

“Поліцейські Уманщини відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 342 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років”, – повідомила Зоя Вовк.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: