НОВИНИ

На Черкащині фермер вирощує солодкий перець

17.12.2019 15:54
8182_perec

Керівник ФГ «Імпульс» із Уманського району Черкаської області Олександр Пастушенко має 20 гектарів незернових культур, у тому числі й солодкого перця. Останній дає врожай до 10 т/га. Про це повідомляється на сайті Черкаської облдержадміністації.

«Обробіток площі під солодкий перець не відрізняється від обробітку під інші культури. Грунт обов’язково потрібно якісно зорати, поборонувати, провести передпосівну культивацію, закрити вологу. Для овочів це особливо важливо, враховуючи підвищений ризик появи шкідників та хвороб. Окрім цього, земля повинна бути добре розпушеною для нормального розвитку кореневої системи», – розповів фермер.

Олександр Пастушенко радить користуватися насінням перевірених виробників, яке не може коштувати дешевше, ніж 2 грн ха одну насінину.

Він відзначає, що мінеральне живлення під солодлі перці є помітно повнішим у порівнянні з більшістю традиційних культур.

Пастушенко з осені вносить під цю культуру до 5 ц NPK, а після появи сходів для внесення поживних речовин зрошує рослину.

«У нашій кліматичній зоні висаджувати розсаду рекомендується після дати останніх ймовірних заморозків. Зазвичай, починаючи із 20 травня. Збирання ж урожаю припадає на самий кінець серпня, аби встигнути почати реалізацію продукції з 1 вересня», – каже Олександр Пастушенко.

Урожай перцю на Черкащині може сягати до 10 тонн з гектара. Товарна врожайність дещо менша, адже відбраковуються не лише хворі, а й неестетичні плоди.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: