НОВИНИ

На Черкащині діяло підпільне виробництво з забою птиці

20.10.2020 15:02
chik-pic905-895x505-52516

Перевірка фахівців Тальнівського районного управління Держпродспоживслужби Черкащини засвідчила, що підприємець займається утриманням та забоєм птиці без експлуатаційного дозволу. Про це повідомляє пресслужба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, пише agronews.ua.

Тимчасово припинити виробництво та обіг харчових продуктів, вилучити з обігу непридатні харчові продукти та знищити їх власним коштом. Таке рішення прийняв головний державний інспектор Черкаської області за результатами перевірки одного з місцевих підприємців у Тальнівському районі.

Перевірка фахівців Тальнівського районного управління Держпродспоживслужби Черкащини засвідчила, що підприємець займається утриманням та забоєм птиці без експлуатаційного дозволу. Приміщення знаходиться в антисанітарному стані: обладнання брудне, відсутні сітки від комах, немає належної вентиляції. Не проводиться дезінсекція та дератизація.

Крім того качки та кури, яких забивали на цьому пункті, не мають супровідних ветеринарних документів. А продукти забою птиці реалізуються без документів, що засвідчують їх якість та безпечність.

Персонал, що працював на забійному пункті, не має медичних довідок про відсутність протипоказань щодо поводження з харовими продуктами, не проходив навчання з гігієни.

Відтак діяльність підприємця-порушника тимчасово припинено. Усунути усі недоліки він має до кінця року. У разі невиконання рішення на нього чекає суд.

Нагадаємо, пам’ятнику «Бджілці-трудівниці» у Тернополі виповнилося 10 років.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: