НОВИНИ

На Буковині завели кримінальну справу на ділків, які самозахопили прибережну землю

07.10.2020 19:02
caption

Чернівецькою обласною прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття земельної ділянки прибережної смуги, яка взагалі заборонена до відчуження. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної прокуратури, пише agronews.ua.

Чинним законодавством установлено особливий правовий режим використання земель водного фонду та передбачено обмеження щодо набуття таких земель у приватну власність.

Згідно із ч. 4 ст. 84 ЗК України землі водного фонду взагалі не можуть передаватись у приватну власність.

Опрацьовуючи інформацію Публічної кадастрової карти України прокурори встановили порушення вимог водного та земельного законодавства при використанні земельної ділянки, розташованої в адміністративних межах однієї з сільських рад Сокирянського району.

Так, у прибережній захисній смузі річки Дністер невстановлені особи самовільно зайняли земельну ділянку та звели на ній об’єкт нерухомості.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні, під процесуальним керівництвом Кельменецької місцевої прокуратури, здійснює Сокирянське відділення поліції Кельменецького відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: