У Чернівецькій області з’явиться сучасний завод із виробництва концентрованих соків «Інтерджус Буковина». Сировину закуповуватимуть у місцевих фермерів. Про це повідомив голова Чернівецької облради Олексій Бойко.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Запуск виробництва заплановано до кінця поточного року.
Як зазначається, підприємство зможе переробляти до 1,5 тисячі тонн фруктової сировини щодоби. Основна продукція — концентрований яблучний сік, а також соки з місцевих ягід: малини, вишні, черешні, слив тощо.

Сировину для виробництва планують закуповувати переважно у фермерських господарств Чернівецької області та сусідніх регіонів, що стане додатковою підтримкою для сільгоспвиробників.
Проєкт у рамках індустріального парку площею майже 12 гектарів. До складу інфраструктури увійдуть складські приміщення, очисні й сушильні споруди, адміністративні будівлі, а також під’їзні дороги.
«Окрім основної продукції, завод вироблятиме біогаз, отриманий у процесі переробки фруктів. Його планують використовувати для обігріву місцевих будівель, що стане екологічним та енергоефективним рішенням для громади», — зазначив Олексій Бойко.