НОВИНИ

На Буковині висадили півтора гектара французької лаванди

23.04.2021 19:37
l-2

У середині літа буковинські підприємці чекають на розквіт лавандового поля. Цього року його площу збільшили до 1,5 гектара. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

“Цього року пізня весна, і тому лавандове поле, найімовірніше, розквітне вже у липні. Тоді і запрошуємо відвідувачів. Все залежить від карантинних обмежень. Але у нас досить велика площа поля – 1,5 гектара. Думаю, що на свіжому повітрі ми зможемо розмістити чимало людей із дотриманням усіх правил епідемічної небезпеки”, – розповіла власниця поля Мирослава Мерешко.

За її словами, на площі поля цьогоріч висадили 15 тисяч кущів сортової лаванди. Квіти замовляли у Франції, обирали сорт, який найкраще підійде до умов буковинського клімату.

“Ми замовили у Франції торік 10 тисяч кущів морозостійкої лаванди. Це сортовий вид. Цього року ми вирішили збільшити насадження і докупили ще 5 тисяч кущів”, – додала власниця квіткового поля.

Період цвітіння лаванди триває близько 2-3 тижнів. Після цього часу квіти лаванди зрізають. Підприємиця з Буковини розповідає, що у регіоні ще немає варіантів збуту цих рослин.

“З лаванди можна робити еліксири, олії. Але у нас такої можливості поки немає. Тому ми пропонуємо відвідувачам придбати квіти”, – зазначила Мерешко.

Також для охочих сфотографуватися на фоні квітів буковинські підприємці облаштують кілька фотозон.

Розташоване лавандове поле поблизу села Магала на трасі Чернівці – Житомир, що за кілька кілометрів від столиці Буковини.

Нагадаємо, що у Хмельницькому ботанічному саду квітнуть червонокнижні першоцвіти.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: