АГРОВІДЕО

На Буковині викрито схему незаконного експорту горіхів на 252 млн грн

19.09.2021 09:07
unnamed (1)

У Чернівецькій області ДБР викрило 11 учасників злочинної групи, які експортували до Європи волоські горіхи. Зловмисники ухилялись від сплати податків, реєструючи товариства з обмеженою відповідальністю на громадян з соціально незахищених верств населення. Через злочинну діяльність групи до держбюджету не було сплачено 252 млн грн податків.Про це повідомляє ДБР, пише agronews.ua.

Слідчі ДБР в п’ятницю, 17 вересня, завершили розслідування стосовно 11 учасників злочинної групи, серед яких два посадовці Державної фіскальної служби України, які налагодили схему ухилення від сплати податків під час експорту волоських горіхів до Європи. Під прикриттям товариств злочинці експортували продукцію без сплати податків, використовуючи зв’язки посадовців ГУ ДФС, що входили до складу угруповання.

«Зловмисники підібрали громадян серед соціально незахищених верств населення та зареєстрували на них низку товариств з обмеженою відповідальністю. Вони формально очолювали ТОВ та лише підписували документи з господарської діяльності, необхідні організаторам оборудки», – йдеться на сайті Державного бюро розслідувань.

Зазначимо, через злочинців до держбюджету не було сплачено 252 млн гривень. Наразі обвинувальні акти щодо усіх 11 учасників ОЗГ направлені до суду.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: