НОВИНИ

На Буковині викрито незаконну рубру дерев зі збитками 300 тис грн

10.06.2021 14:02
1_198-623x370

Співробітники підрозділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Чернівецькій області постійно здійснюють оперативно-розшукові заходи для виявлення та припинення правопорушень у лісовій сфері. Під час відпрацювання лісових масивів поліцейські задокументували декілька фактів незаконних порубок дерев, унаслідок яких державі завдано тяжких наслідків. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише agronews.ua.

Оглядаючи лісові масиви двох лісництв на території Чернівецької області, співробітники поліції викрили незаконне вирубування хвойних і твердолистяних дерев. Вказані порубки зловмисники здійснювали без будь-яких дозвільних документів. Попередньо, сума збитків, завдана державі,  становить приблизно 300 тисяч гривень.

За такі дії порушникам загрожує до 3 років позбавлення волі, а посадовим особам лісокористувачів, які допустили службову недбалість, – до 3-х років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років. 

Наразі правоохоронці вирішують питання щодо внесення відомостей про викриті порушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статей 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) та 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Поліцейські продовжують здійснювати комплекс спеціальних заходів для контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства. 

Нагадаємо, що на Вінниччині у державному дослідному лісогосподарстві виявили масштабну вирубку дерев.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: