НОВИНИ

На Буковині відновлено об’єкти інфраструктури, зруйновані під час цьогорічної повені

18.12.2020 10:32
p_504068_1_slidertop2

У басейнах річок Пруту та Сірету на заході України станом на 15 грудня 2020 року завершено роботи з відновлення та реконструкції на 157 об’єктах, які було зруйновано чи пошкоджено під час повені влітку цього року, розповів виконувач обов’язків директора департаменту регіонального розвитку Чернівецької обласної державної адміністрації Валентин Дунаєвський під час чергового засідання басейнової ради Пруту та Сірету. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє пресслужба Державного агентства водних ресурсів України, пише agronews.ua.

Відновлювальні роботи було проведено на таких о’єктах, як дороги загальнодержавного та місцевого значення, мости та мостові переходи, 13 берегоукріплювальних об’єктів місцевого значення на суму 15,5 млн. грн., а також інші об’єкти соціальної сфери.

Згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.09.2020 № 1123-р «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для здійснення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла у червні 2020 р. на території Чернівецької області», відповідно до якого було передбачено виділення коштів на суму 465,6 млн. грн.

Фактично надійшло протягом липня-жовтня 2020 року близько 242 млн. грн., що склало приблизно 52% від суми коштів, які передбачались для ліквідації наслідків стихії на території області.

Наразі БУВР Пруту та Сірету розробило Проєкт нової Регіональної програми робіт з розчистки та регулювання русел річок Чернівецької області на 2021-2027 роки, який знаходиться на стадії погодження, згідно з чинним законодавством.

Керівник проєкту Апарату директора з питань інформаційних технологій акціонерного товариства «Укрзалізниця» Олексій Іщук представив інформацію щодо оцінки ризиків затоплення у суббасейнах Пруту та Сірету. Результати створених карт ризиків затоплення активно використовуються БУВР Пруту та Сірету для розробки плану реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з водним фактором.

Нагадаємо, названо очікуваний обсяг інвестицій в «розумне сільське господарство» України.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: