АГРОРЕГІОНИ

На Буковині планують відкрити завод з виробництва стовпів для протиградового покриття

06.09.2022 11:07
Depositphotos_192089192_XL-59087

У Чернівцях планується запуск першого потужного заводу з виробництва стовпів для протиградового покриття за італійською технологією. Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» повідомив Олександр Матвієць, голова асоціації Укрсадпром, пише agronews.ua.

«Власне виробництво дозволить зменшити вартість закладання нових садів в Україні, зокрема на кошти державного гранту та спонукати садівників скористатись грантовою програмою», — вважає він.

Системи зрошень для нових насаджень також можуть постачатись без обмежень — український досвід їхнього будівництва це дозволяє.

«В цьому напрямку ми навіть стаємо одними з лідерів у світі, адаптуємо технології. Тут у нас затримки не буде. Щоб зробити якісні сади треба 2-3 сезони», — пояснив експерт.

На думку голови Укрсадпрому, розрахункова вартість 1 га на створення саду або ягіднику за державною грантовою програмою не зовсім коректна.

«Грант передбачає до 400 тис. грн (70% вартості 1 га) на один гектар. Ця сума не відповідає реаліям», — підсумував Олександр Матвієць.

Читайте також: Агробізнес під час війни: як побудувати ефективну діяльність


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: