НОВИНИ

На Буковині фермер виготовляє унікальні соки

07.12.2021 15:33
tild3138-6431-4135-b532-303539346463__smoothies-2253423_12

Налагодив виробництво яблучного соку В’ячеслав Тодосійчук. Обладнання він з колегами закупив в Австрії і зареєстрував торгові марки “Пан Недоба” та “Пан сік”. Напій швидко став популярним не лише на Буковині. Про це повідомляє Голос України, пише аgronews.ua.

Для виробництва натурального яблучного соку на заводі використовують різні сорти яблук. За обробкою саду препаратами захисту від шкідників тут також стежать, не використовують заборонених речовин, суворо дотримуються строків обробки. Мають навіть невеличку пасіку, що засвідчує безпеку використаних фунгіцидів, – розповідає В’ячеслав.

Не використовують жодних консервантів.

“Для виробництва натурального яблучного соку ми використовуємо різні сорти яблук. Плоди достигають на повну, тому до соку ми не додаємо цукру. Ні аскорбінової, ні лимонної кислоти. Використовуємо для підкислювання спеціальні малосолодкі сорти яблук, а також розробили цілу лінію соків-міксів: яблучно-лимонний, яблучно-апельсиновий, яблучно-грейпфрутовий. Цитрусові здебільшого завозимо з Туреччини та Єгипту. Ми не використовуємо жодних концентратів. Тобто сік у нас не відновлений, а прямого віджиму, тому й маркуємо його позначкою “крафт”, – продовжує підприємець.

За його словами, після пресування соки фільтруються. Готовий сік пропускається через пастеризатор.

“У сік під час віджимання переходять всі корисні речовини плоду: і вітаміни, і мінерали, і флавоноїди. Усе це нікуди не зникає під час нагрівання. В деяких випадках пастеризація може навіть збільшити корисні властивості соку. Наші соки – ціла скарбниця вітамінів”, – каже В’ячеслав.

І додає, що справа пішла через те, що створилася команда прогресивних людей, яка дбає про все до деталей – від пакування до реклами продукту в соцмережах.

“Сік ми розливаємо у скляні пляшки, bag in box, super pouch. А також у вакуумні упаковки, що складаються з щільного багатошарового комбінованого матеріалу, виробленого шляхом ламінування. Пакети виготовляються з високоякісного поліетилену, що не впливає на запах і смак соку. Зберігаємо продукцію у холодильних камерах, постачаємо у садочки та школи і крафтові крамниці. Вже відкрили дегустаційну залу для наших людей та туристів”, – розповідає Тодосійчук.

До речі, підприємство “Пансік” вже внесено до екскурсійного маршруту “Чернівці-Хотин”.

Заводик з виробництва соку дуже вчасний для Хотинщини, тут у садах перевиробництво яблук, а збуту нема. Крім того, велика конкуренція. Тому без сировини виробничники не залишаться, як і селяни з яблуками.

Але є ще одна родзинка, хлопці мають ще й обладнання для сортування яблук та камери для зберігання. Користуються цим багато фермерів. На підприємстві яблука миють, сушать, пакують у власні коробки для експорту. І принагідно демонструє ящики, де для Об’єднаних Еміратів вже запаковані фрукти по 130 грамів кожне яблуко.

Читайте також: Озвучено розмір націнки на хліб у супермаркетах.



Перегляди: 11
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: