НОВИНИ

На боротьбу з мармуровим клопом Грузія виділить 17 млн доларів

25.02.2019 17:56

У 2019 році на програму боротьби з мармуровим клопом і грибковими хворобами рослин Грузія виділить з бюджету 17 млн доларів. З проблемою мармурового клопа Грузія зіткнулась ще в 2016, в рамках відповідної держпрограми розпочалася реалізація масштабних заходів по знищенню шкідника, які дали позитивний результат, проте поки не вирішили проблему повністю, пише east-fruit.com.

Крім того, до вищезгаданої проблеми додалося поширення грибкових хвороб окремих культур. Однією з культур, які найбільше постраждали через вплив мармурового клопа і грибкових захворювань, став фундук, який до цього займав лідируючі позиції в структурі грузинського експорту. Лише за 2017 рік експорт фундука з Грузії знизився на 54,1%.

У числі державних заходів по боротьбі з мармуровим клопом, запланованих в Грузії на 2019 рік — масштабна хімічна обробка сільськогосподарських земель та облаштування спеціальних станцій «Залучи та знищи».

Зазначається, що за результатами минулого року завдяки технології холодного обприскування і термічного туману вдалось обробити близько 780 тис га площ.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: