НОВИНИ

На Бессарабії фермер виростив унікальний врожай полуницесуниці: до 300 гр ягід з куща

08.07.2020 17:02
Zomby-2-50-768x480

Агробізнесмен-експериментатор з Бессарабії Дмитро Євдокимов який вдало вирощує плід селекції ожини і малини – ожиномалину, розповів про свого нового фаворита цього сезону. Фермеру вдалося отримати щедрий урожай гібрида суниці садової (полуниці) та суниці лісової – “полуницесуниці” сорту Купчиха. Про це повідомляє Agri-gator, пише agronews.ua.

Як зазначає Дмитро Євдокимов, даний гібрид взяв від двох ягід все найкраще: крупноплідность суниці садової і смак і аромат справжньої суниці лісової.

«Полуницесуниці з’явилися у мене ще 3 роки тому. Я придбав близько 30-ти вкорінених кущів, і розсадив на грядці. Минулі два роки, на жаль, принесли досить мало ягід, тому були сумніви, що в цьому році вона зможе здивувати»- ділиться фермер.

Але здивувати все ж вдалося: не дивлячись на критичні погодні умови, чудо селекції рясно зацвіло.

«Прохолодна погода звичайно відтягнула сезон дозрівання ягоди. Но гібрид виявився досить стійким до низьких температур і сирої погоди. Що мене здивувало, так те, що серед інших сортів (вирощуємо також суницю садову сорту Альба і Ельсанта) саме полуницесуниці сорту Купчиха показала найбільш рясний цвіт. Квітконоси міцні, висотою врівень з листям. Урожайність близько 300 грам з куща»- розповідає Євдокимов.

За словами фермера, смак незвичайної “полуницесуниці” солодкий, без кислоти . Ягоди темно-червоні, глянцеві, дуже ароматні. М’якоть щільна, в міру соковита. Форма незвичайна, витягнута. Перші ягоди великі, вигадливої форми.

«У полуницесуниці відсутня «водянистість», а ягоди, навіть ті що з трохи зеленим кінчиком мають солодкий смак» – поділився фермер.

Як зазначає Дмитро Євдокимов, наразі він продовжує експериментувати і вирощувати незвичайні селекції. За його словами, за подібними гібридами – майбутнє садівництва.

«Селекція – геніальне явище біотехнологій, гібриди дозволять зробити прорив в садівництві. Завдяки новим сортам аграрії будуть мати можливість отримувати урожай навіть в неврожайні роки»- додав фермер.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: