НОВИНИ

Митники показали, як на кордоні працює принцип єдиного вікна

25.02.2020 17:02
231411

Міжвідомча робоча група з питань координації інтегрованого управління кордоном затвердила план впровадження інтегрованого управління кордонами на 2020 рік. Засідання відбулося під головуванням Віце-прем’єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби, пише Урядовий портал.

Прикордонники продемонстрували на пункті пропуску для автомобільного сполучення «Нові Яриловичі» сучасні методи роботи за удосконаленими технологічними процедурами прикордонно-митного оформлення: автоматичний обмін інформацією між прикордонниками і митниками, використання планшетів, сканерів, відеофіксації автомобілів, безпілотних дронів тощо.

«Раніше громадяни, перетинаючи кордон, повинні були приходити дві окремі перевірки: у прикордонника та митника. Нові пункти забезпечують принцип «єдиного вікна». Бази прикордонників і митників об’єднані. Це зручно, швидко, комфортно», – зауважив Дмитро Кулеба.

За словами Дмитра Кулеби, цей пункт пропуску демонструє, яким має бути інтегроване управління кордоном: «Сучасні технології прикордонного та митного контролю втілюють найкращі практики та досвід країн Європейського Союзу».

«Ми сьогодні побачили планшети, побачили софт української розробки, як все це працює. На тлі загальної цифровізації країни, цифровізація кордону має бути одним з пріоритетів. Державний кордон має працювати як швейцарський годинник: злагоджено, швидко, надійно. Аби доброчесні громадяни і бізнес не відчували жодного дискомфорту», – наголосив він.

Начальник штабу – перший заступник Командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант В’ячеслав Шамко поінформував про спроможності Повітряних Сил з протидії правопорушення на державному кордоні з використанням малих літальних апаратів.

Загалом на державному кордоні України нині працюють 230 пунктів пропуску та пунктів контролю. З них 100 – для автомобільного сполучення.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: