НОВИНИ

Митний пост «Бориспіль» вчинив збитків на мільйони грн

02.08.2021 12:37
95169

Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру трьом працівникам митного поста «Бориспіль – аеропорт» Київської митниці, через недбалість яких держава зазнала збитків на 7,6 млн гривень. Про це повідомляє ДБР, пише agronews.ua.

Протягом 2018-2020 років вказані особи під час розмитнення одного виду товару неправильно вказували його код згідно з класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД). Це призвело до заниження суми сплати компанією—імпортером податкових та митних платежів на більше ніж 7,6 млн гривень.

Працівники митного поста підозрюються у неналежному виконанні службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років та зі штрафом до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування триває.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід – Головне оперативне управління ДБР.

Державне бюро розслідувань протидіє порушенням на митниці під час імпорту та експорту товарів, оскільки збитки держави від цих злочинів можуть сягати мільйонів. Це тільки один із напрямів роботи ДБР із протидії економічним злочинам.

Нагадаємо, що Лещенко розказав чи очікувати цьогоріч врожай зернових


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: