ВАЖЛИВО

Митниця виявила незаконний експорт зерна на 190 млн грн

01.03.2023 16:23
grain-6547

Держмитслужбою встановлено факти незаконного експорту сільськогосподарської продукції. Про це говориться у повідомленні відомства, пише agronews.ua.

«Координаційно-моніторинговою митницею завершено опрацювання відповіді митних органів Угорщини та здійснено перевірки дотримання законодавства України з питань митної справи при вивезенні українським експортером з України на адресу ліквідованої компанії-покупця кукурудзи та пшениці вагою 22 122 т вартістю понад 187 млн грн», — говориться у повідомленні.

В результаті Миколаївською митницею складено 8 протоколів про порушення митних правил щодо керівника української компанії-експортера за ст. 483 Митного кодексу України, а саме — переміщення товарів загальною вартістю на загальну суму 187,5 млн грн через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо отримувача сільськогосподарської продукції.

Загалом виявлено 14 таких фактів, по кожному з них складено відповідні протоколи про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України у відношенні керівника вітчизняної компанії-експортера на загальну суму 254 млн грн.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: