НОВИНИ

Милованов впевнений, що земельна реформа приверне гроші до агросектору

15.12.2019 10:05
picture2_milovanov-rasskaz_361825_p0

На думку міністра, у власників землі буде більше шансів отримати кредитування, ніж у тих, хто орендує ділянки “на пташиних правах”. Українці, і зокрема, аграрії, насправді готові до реформи землі, сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов в інтерв’ю DW.

“Насправді люди готові до реформи, адже розуміють, особливо ті, хто працює на землі, що так продовжувати не можна… Мова про те, щоб тим, хто вже є власником землі, дозволили продавати свою землю. Друга частина – про те, щоб держземлі передати громадам, щоб ними розпоряджався саме українець, а не Держгеокадастр та державні підприємства”, – сказав він.

За його словами, реформа приверне “довгі та дешеві” гроші для розвитку аграрної галузі.

“Для цього потрібно кредитування, а для кредитування – бути власником. Ніхто не буде по-справжньому кредитувати фермера, у якого в оренді “на пташиних правах” скажені активи та є ризик, що оренду розірвано”, – сказав він.

За словами міністра, ще один аргумент на користь ринку землі – надходження від податків, які можуть піти на розвиток українського села.

“Коли люди обробляють землю, нічого не оформлюючи, податки не потрапляють в село, що не дає селу розвиватися”, – зазначив він.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: