НОВИНИ

Миколаївський порт зможе приймати судна типу Panamax

08.02.2019 11:54

У Миколаївському морському порту почалося днопоглиблення підхідного каналу, що передбачає доведення глибин підхідного каналу порту до паспортних значень – 11,2 м. Орієнтовний обсяг робіт становить 125 тис. куб. м. Це дозволить Миколаївському порту безперешкодно приймати великотоннажні судна типу Panamax. Повідомляє прес-служба АМПУ.

«Підтримання паспортних глибин на підхідному каналі дозволить Миколаївському порту безперешкодно приймати великотоннажні судна типу Panamax. Днопоглиблення мало розпочатися ще у минулому році. Але по незалежних від нас обставинах початок робіт довелося відтермінувати», – відзначив керівник Миколаївської філії ДП «Адміністрація морських портів України» Олег Проточенко.

В процесі днопоглиблення передбачається доведення глибин підхідного каналу порту Миколаїв до паспортних значень – 11,2 м. Орієнтовний обсяг робіт становить 125 тис. куб. м.

Експлуатаційне днопоглиблення підхідного каналу виконує кіпрська компанія «Ем Ді Сі Ел Медітеранєандреджінгкомпанілімітед». Завдяки відкритому аукціону в електронній системі закупівельProzorro, вартість робіт було знижено на 22,9 млн грн. Згідно з договором, вона складає 188,3 млн грн.

Затримка початку днопоглиблення була пов’язана із судовою суперечкою між двома учасниками тендеру, що тривала понад чотири місяці. У грудні 2018 р. Шостий апеляційний адміністративний суд визнав переможцем тендеру «Ем Ді Сі Ел Медітеранєандреджінгкомпанілімітед». Згідно з цим, АМПУ було укладено відповідний договір з підрядником на проведення днопоглиблення, виконання зобов’язань за яким буде суворо контролюватися.

У 2019 році Адміністрація морських портів України планує здійснювати експлуатаційне днопоглиблення у 7 морських портах: Маріуполь, Бердянськ, Ізмаїл, Чорноморськ, Миколаїв, Одеса, Херсон; та на 4 каналах: Дунай-Чорне море, Бузько-Дніпровсько-Лиманський, Дністровсько-Лиманський, Херсонський морський. Продовжується реалізація двох масштабних проектів капітального днопоглиблення у портах Чорноморськ та Южний.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: