НОВИНИ

Земельну реформу можуть розглянути за 3 години

13.01.2020 13:09
ВР

“До розгляду базового для земреформи (закону – ред) 2178-10 в Раді все готове. 10 днів на ознайомлення пройшло. Справа лише за політичною волею”, написав на своїй сторінці у Facebook радник прем’єр-міністра України Олексій Мушак.

Розгляд за повною процедурою займе близько 2 місяців. Або згідно рекомендацій комітету, можна розглянути скорочено. Тоді розгляд займе до 3 годин, вважає Мушак.

Правки об’єднано в 9 блоків, у кожному з яких підтримано системну правку. Відповідно всі інші правки до тих же положень законопроекту вважатимуться відхиленими. Те саме планується повторити в сесійній залі.

“Спочатку на Погоджувальній раді приймається рішення про розгляд цього закону по 119 статті. Оскільки коаліція вона ж СН має більше 226 голосів, то для цього рішення не потрібно погодження інших фракцій. Далі за це рішення має проголосувати лише 150 депутатів в сесійному залу, бо це процедурне рішення.

Після цього 9 основних правок мають бути підтримані 226 голосами ЗА. Всі інші правки згідно 45 статті Регламенту ВР вважаються вже розглянутими та відхиленими. Далі залишається розглянути ще 46 інших правок, якими пропонують змінити норми, що виходять за межі законопроекту. Після цього законопроект голосується 226 голосами ЗА в другому читанні та в цілому.

Процедурно це займе до 3 годин.

Текст законопроекту складається з 6 сторінок. 70% закону це внесення змін до 130 та 131 статті Земельного кодексу. До другого читання подано 4018 поправок на 2583 сторінках. Більше 2000 правок в тій чи іншій мірі стосуються питання референдуму. Саме слово «референдум» зустрічається 4 178 раз. Частіше ніж будь-яке інше слово. На мою думку це є законодавчий спам, що має на меті лише затримку прийняття закону. Оскільки референдум необхідно виписувати не в земельному кодексі, а в іншому законі.” – пише Олексій Мушак.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: