НОВИНИ

Морози завдали шкоди в €4 млн овочівникам

21.01.2019 16:51

Місцеві фермери втратили більше 40% виробництва салатів, артишоків і бобів. Мороз пошкодив урожай салату, артишоків і бобів на території у 6500 га в іспанському регіоні Мурсія. За інформацією місцевих ЗМІ, яку передає EastFruit, арктичний холод завдав шкоди в €4 млн овочівникам Іспанії.

Сільськогосподарська організація Asaja Murcia заявила, що низькі температури пошкодили всі культури долини Гуадалентіна в муніципалітетах Лорка, Тота та Фуенте-Аламо. Збиток оцінюють досить серйозно: місцеві фермери, за даними організації, втратили більше 40% виробництва салатів, артишоків і бобів.

«Холод сильно вдарив по урожаю броколі й артишоку, салату, особливо в регіоні Кампо-де-Картахена, де втрати в деяких районах перевищують 35%», — підкреслив генеральний секретар організації Альфонсо Гальвес Каравака.

«Організація буде продовжувати оцінювати втрати, які є значними і вплинуть на багатьох фермерів і муніципалітети» — повідомив він.

Зокрема, за офіційними даними регіону Мурсія, збиток становить майже чотири мільйони євро, половина з яких припадає на район Лорка.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: