НОВИНИ

Морква виявилася корисною для зниження холестерину

28.11.2022 18:17
morkva

Дієтолог Ліза Янг розповіла про користь моркви, пише  agronews.ua.

За її словами, морква – універсальний продукт. Коренеплід можна готувати у будь-якому вигляді: смажити, відварювати, тушкувати, робити пюре чи сік. У моркві багато клітковини, тому вона добре підійде для перекушування, швидко наситить організм.

Морква корисна завдяки високому вмісту в ній не тільки бета-каротину, але і вітаміну А та інших мікроелементів. Вона запускає в організмі процес самоочищення, знижує рівень холестерину, загалом покращує роботу органів травлення. Вітамін А, яким морква багата, може зміцнити серце і кровоносні судини.

«Звичайна морква – чудовий постачальник розчинної клітковини та бета-каротину», – розповіла Янг.

Читайте також: В Державному аграрному реєстрі з’явиться програма щодо видачі насіння фермерам


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: