НОВИНИ

Мінорітарії «Кернела» виступили проти викупу компанії структурами Веревського

17.04.2023 15:17
d381bdd-kernel

Частина міноритарних акціонерів агрохолдингу «Кернел» не підтримали пропозицію найбільшого власника та голови ради директорів Андрія Веревського про викуп акцій та делістинг компанії з Варшавської фондової біржі. Про це йдеться у повідомленні компанії на сайті біржі, повідомляє Інтерфакс-Україна, пише  agronews.ua.

Як уточнюється, 15 фінансових інвесторів – міноритаріїв, які контролюють 21,59% акцій «Кернел», повідомили про укладання акціонерної угоди для захисту своїх прав у зв’язку із планами делістингу компанії та викупу акцій.

«Міноритарії, серед яких переважно пенсійні фонди, заявляють, що вдадуться до всіх фактичних та юридичних дій, у т.ч. корпоративного характеру, спрямованих на захист своїх прав як міноритарних акціонерів, зокрема, пов’язаних з участю у можливих загальних зборах», – вказується в повідомленні.

До цієї групи увійшли, зокрема, OFE (Open Pension Fund) PZU, Uniqua OFE, OFE NN, Allianz Polska OFE, Aegon OFE, PKO BP OFE, OFE Pocztylion, Lind Value та Kopernik Global Investors. Найбільшим серед них є Kopernik Global Investors LLC із 5,02% акцій, OFE PZU належить 2,03%, Uniqua OFE – 1,95%, OFE NN – 1,83%, FRAM FIZ – 1,4%, Aegon OFE – 1,15%.

Водночас, рада директорів агрохолдингу «Кернел» одноголосно підтримала пропозицію А. Веревського, пояснючи, що делістинг акцій холдингу означатиме «сильний позитивний сигнал кредиторам групи», а також дозволить спростити процес ухвалення рішень з акцентом на довгострокові цілі.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: