НОВИНИ

Міноборони повернуто землі військового аеродрому «Прилуки»

03.06.2021 10:33
Priluki_(UKBP)

Чернігівська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону відстояла у суді право власності на земельну ділянку, яка входить до складу земель оборони. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального пррокурора, пише agronews.ua.

Встановлено, що Прилуцькою районною державною адміністрацією Чернігівської області, всупереч вимог законодавства здійснено державну реєстрацію постійного користування земельною ділянкою за Прилуцькою дослідною станцією Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України. Проте до цієї ділянки безпідставно увійшла частина земель оборони площею 4,7 га, зокрема – злітно-посадкова смуга військового аеродрому «Прилуки». Таким чином здійснено протиправне вилучення частини військового аеродрому. Розгляд справ у суді щодо повернення вказаних земель оборони тривав з 2018 року.

Лише у травні 2021 Північний апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції та відповідні правовстановлюючі документи, повністю задовольнивши позовні вимоги спеціалізованої прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства оборони України.

Нагадаємо, що на Сумщині громаді повернуто комунальне майно вартістю майже 70 млн грн.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: