ВАЖЛИВО

Мінекономрозвитку очолить Ігор Петрашко

17.03.2020 11:12
1298930

Сьогодні на позачерговому засіданні Верховної Ради було призначено Ігоря Петрашка міністром економіки, торгівлі та сільського господарства. За відповідне рішення проголосували 243 депутата. Пише Agronews.

«Ігор Петрашко має більше 20-ти років у сфері економіки та менеджменту, з відзнакою закінчив «Львівську політехніку», після цього навчався і отримував ступінь МВА у Сполучених Штатах, навчався у Великобританії, працював у компаніях першої четвірки. Останні 7 років керував великою компанією, 30 тисяч людей. Тобто має потужний менеджерський досвід. Має широкі міжнародні зв’язки, має бачення. І сьогодні вважаю його одним з найкращих економістів України, який зможе дійсно допомогти нам рухатись вперед, в тому числі, напередодні економічної кризи», – сказав Шмигаль.

У своєму зверненні до депутатів Ігор Петрашко заявив, що розглядає проблему з коронавірусом викликом для економіки та має готовність працювати в умовах світової економічної кризи.

«Україна і світ зараз входять у дуже складну ситуацію економічну. Завжди кажуть, що криза є очікуваною, але завжди стається через непередбачені фактори. Таким фактором став коронавірус. Ми будемо бачити основні результати не зараз, а через 3-6 місяців. І це перший раз, коли світова криза спричинена не фінансовими факторами, а буде промислова і сервісна. Ми будемо очікувати, що і ЄС і США і Україна постраждають в першу чергу з точки зору виробництва», – сказав Петрашко.

Петрашко назвав свої плани на посаді міністра в умовах кризи.

Пріоритетні задачі економіки зараз – це 2 напрямки. Перше – підтримати і збалансувати українського виробника в ситуації, коли ринки будуть закриватись, ринки ЄС будуть вводити протекціоністські та інші заборони. Важливо зараз допомогти тим бізнесам – малим, середнім, великим, які зараз мають виробництва, зберегти їм виробництво, робочі місця, заробітну плату. Друге – створити фундаментальні умови, щоб український бізнес в Україні відчував себе добре. Тоді буде і приплив іноземних інвестицій. Системні речі, які треба робити – в першу чергу продовження політики дерегуляції, зменшення тиску на бізнес різноманітних структур і органів, щоб мінімально спілкувався з державою і займався тим, для чого створений – створенням робочих місць та забезпечення експортом продукції», – зазначив Петрашко.

Ігор Петрашко у 2004-2007 роках працював спочатку у московському, а потім у київському представництві компанії Ernst&Young, працював в інвестиційній компанії «Тройка Диалог Украина», до 2013 року очолював департамент корпоративного бізнесу «Сбербанка России». З квітня 2013 року працює в агрохолдингу Ukrlandfarming.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: