НОВИНИ

Міністр економіки Олексій Любченко подав у відставку

02.11.2021 18:03
254911

Перший віцепрем’єр-міністр і міністр економіки України Олексій Любченко написав заяву про відставку із обійманої посади. Документ він подав 2 листопада до апарату Верховної Ради. Новиною поділився представник Кабінету міністрів у ВРУ Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі, пише  agronews.ua.

Відомо, що замість Любченка міністеркою економіки буде заступниця голови Офісу президента Юлія Свириденко.

Раніше Федерація роботодавців України, Українська спілка промисловців та підприємців, Торгово-промислова палата України та Рада підприємців при КМУ зазначили, що бізнес в Україні не зрадіє відставці Любченка. Заяви про те, що така кадрова перестановка може покращити відносини влади з бізнесом, там назвали маніпуляцією.

Роботодавці нагадали, що мають позитивний досвід роботи з Любченком ще з того періоду, коли він був у Держподатковій службі і “показав значно кращі результати, ніж його попередники”.

Вони також додали, що змінити “все і одразу” в країні неможливо. А Любченко перебуває на своїй посаді лише з кінця травня 2021 року – менш як пів року.

За те, щоб він очолив Мінекономіки, 20 травня проголосували 293 нардепи. Пріоритетами своєї роботи новий член Кабміну назвав розвиток конкуренції, малого і середнього бізнесу та економічну незалежність.

До приходу в уряд Любченко очолював Державну податкову службу. Загалом у державних органах він працює вже понад 20 років. Зокрема, посадовець раніше був радником у департаменті Державної фіскальної служби, а також першим віцепрезидентом “Украгрохімхолдингу”.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: