НОВИНИ

Мінекономрозвитку: мораторій на експорт лісу-кругляку потрібно відмінити

30.01.2020 12:34
99716

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимолфій Милованов заявив про необхідність скасування Україною заборони на експорт необробленої деревини (мораторій на експорт лісу). Про це Милованов повідомив у Facebook.

«Потрібно усувати те, що заважає торгівлі між Україною та ЄС. Для ЄС це заборона на експорт лісу з України. Для нас це захисні заходи ЄС на метал, які завдають шкоди нашій економіці», — написав міністр.

Він зазначив, що такі зустрічні кроки дозволили б Україні наростити торгівлю з Європою. Крім цього Милованов зазначив, що з 1 лютого запрацюють зміни, які дозволять пришвидшити експорт української курятини до ЄС. Разом з тим міністр розвитку економіки додав, що співпраця України та ЄС повинна стати взаємовигідною.

«По-перше, співпраця має бути взаємовигідною. Ми завжди цінуватимемо підтримку ЄС, але водночас, ми не маємо стати сировинним придатком», — додав Милованов.

Зазначимо, що Україна запровадила заборону (мораторій) на експорт необробленої деревини до ЄС у 2015 році з метою боротьби з незаконною вирубкою карпатських лісів. Водночас, з того часу Україна стала найбільшим експортером нелегальної деревини до Євросоюзу.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: