НОВИНИ

Мінекономрозвитку України реалізує проект з моніторингу якості ґрунту

20.10.2019 15:28
art782_1

В Україні напередодні відкриття ринку землі Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства реалізує проект з моніторингу якості ґрунту. Про це заявила представник сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Україні Оксана Рябченко, пише SEEDS.

“В рамках реформування ринку землі необхідно посилити моніторинг стану ґрунту, щоб уникнути конфліктних ситуацій”, – заявила Рябченко на прес-конференції з нагоди Всесвітнього дня продовольства.

Так, вже розроблені критерії стану ґрунту, які можна моніторити на постійній основі. Вони дозволять зрозуміти, чи є в ґрунті деградаційні процеси. Це важливо в контексті реформування земельних відносин, пояснила заступник міністра економіки Інна Мєтєлєва.

Дані будуть збирати різні державні інститути.

“Національне ґрунтове партнерство об’єднує сім держінститутів. Це ерозійні процеси, мікробіологічні стан ґрунту … Дані будуть збирати Інститут охорони ґрунту, Інститут імені Соколовського та ін. На їх базі буде збиратися і оброблятися інформація”, – сказала Рябченко.

У ФАО також попередили, що Україна знаходиться в зоні ризикового землеробства, а Харківська область лідирує з деградації ґрунту.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: