НОВИНИ

Мінекономрозвитку: експортні субсидії шкідливі для торгівлі

28.01.2020 14:32
5555

Нещодавно відбулось 41-ше засіданні міністрів країн – членів Кернської групи, присвячене питанню досягнення прогресу в поточних переговорах СОТ щодо сільського господарства. Вперше Україна взяла участь у засіданні  в статусі спостерігача у Кернській групі, з посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку, передає Agronews.

Під час засідання Керченської групи, запропоновано започаткувати переговори для укладення багатосторонньої домовленості щодо обмеження та подальшого зменшення принаймні наполовину до 2030 року поточної суми глобальної внутрішньої підтримки сільського господарства. На думку учасників групи, така підтримка спотворює торгівлю та виробництво.

Відомо, що члени Групи збираються бути драйверами в переговорах щодо проблем сільського господарства в ході конференції міністрів СОТ (відбудеться в червні 2020 року, у м. Нур-Султан, в Казахстані).

«Вирішення проблем в торгівлі сільськогосподарською продукцією – ключ до подолання кризи СОТ. Ми поділяємо позицію держав-учасниць Кернської групи і раді, що члени групи підтвердили наш статус спостерігача», – сказав Тимофій Милованов у своєму зверненні до учасників засідання.

Він також наголосив, що зменшення обсягу шкідливих для торгівлі субсидій – в інтересах України, тож наша країна приєднується до зусиль Кернської групи в просуванні цього питання у порядку денному СОТ.

Україна закликала співавторів зосередитися на подальшому наближенню пропозицій до тексту майбутньої Угоди з питань електронної комерції .


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: