НОВИНИ

Мінекономіки визначає найбільш перспективні напрями підтримки АПК

14.01.2020 09:01
TV

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з профільними асоціаціями формує напрями підтримки АПК, які дадуть найбільший економічний ефект, повідомив заступник Міністра Тарас Висоцький.

«Розвиток фермерського руху, а також сільськогосподарської кооперації є одним з пріоритетів міністерства. Загалом, у 2019 році на підтримку фермерських господарств було спрямовано 694,1 млн грн бюджетних коштів. Наразі ми спільно з профільними асоціаціями формуємо напрями підтримки АПК, які дадуть найбільший економічний ефект. Фермерам у 2020 році плануємо зберегти деякі з уже існуючих напрямів підтримки», – зазначив Тарас Висоцький.

Зокрема, йдеться про часткову компенсація витрат, пов’язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами, фінансову підтримку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, здешевлення кредитів, додаткову фінансову підтримку сімейних фермерських господарств через механізм доплати ЄСВ.

У 2019 році за програмою «Надання кредитів фермерським господарствам», яка реалізується через Укрдержфонд, спрямовано 231,9 млн грн для 617 фермерів.

За програмою «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств» було спрямовано 462,2 млн грн для фермерів. Це майже 100% із передбачених коштів.

Найбільший обсяг коштів використано за напрямом «Часткова компенсація вартості техніки» – 195 млн грн за закуплені 7 690 одиниць техніки.

Крім того, спрямовано:

–  96,8 млн грн бюджетної субсидії на 1 га ФГ, крім новостворених;
–  87 млн грн на компенсацію відсотків за залученими кредитами;
–  50 млн грн на часткову компенсацію вартості насіння; 
–  18,4 млн грн бюджетної субсидії на 1 га новоствореним ФГ;
–  2,8 млн грн фінансової підтримки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів;
–  613 тис. грн на часткову компенсацію витрат за с/г дорадчі послуги.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: