Мінекономіки впроваджує європейську практику маркування окремих видів м’яса, а також оливкової олії та меду. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки, пише agronews.ua.
Відповідний наказ Мінекономіки від 01.04.2021 року № 679 набув чинності 18.05.2021 і буде введено в дію через 3 роки.Наказ встановлює правила зазначення «країни походження» або «місця походження» в маркуванні:
– м’яса великої рогатої худоби;
– свинини;
– баранини і козлятини;
– їстівних субпродуктів великої рогатої худоби;
– м’яса та їстівних субпродуктів свійської птиці;
– меду;
– необробленої оливкової олії (virgin olive oil) і оливкової олії екстра-класу (extra virgin olive oil).
Наказ розроблено на основі вимог 5-ти актів, тому він робить нас ще на крок ближче до створення спільного ринку харчових продуктів з Європейським Союзом.
Читайте також: в Україні посилять охорону географічних зазначень для сільгосппродукції.