НОВИНИ

Мінекономіки та UkraineInvest допоможуть аграріям залучити іноземні інвестиції

23.06.2020 10:32
https://agronews.ua/

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України разом з представниками Державної установи «Офіс із залучення та підтримки інвестицій» (ДУ Юкрейнінвест, UkraineInvest) 19 червня представили проекти в аграрному секторі, які потребують залучення інвестицій. Про це повідомила прес-служба Інформаційно-аналітичного порталу АПК-України, пише agronews.ua.

“Аграрна та харчова промисловості цікавлять іноземних інвесторів, водночас, українські підприємства потребують залучення капіталу. Завдання «Офісу із залучення та підтримки інвестицій» — звести українських підприємців з інвесторами та дати можливість співпрацювати. Ми шукаємо проекти, глибоко економічно обґрунтовані, які зможемо презентувати іноземним партнерам”, – зазначив Сергій Цівкач, керівник ДУ Юкрейнінвест.

Він додав, що після презентації проекту, проводять оцінювання і надають пропозиції.

“Також до нас можна звертатися з питань удосконалення регуляторної політики. Якщо ви бачите, що ваш проект важливий, але існує регуляторне обмеження чи інший адміністративний бар’єр, ви можете звертатися до нас”, – прокоментував Сергій Цівкач, керівник ДУ Юкрейнінвест.

Зокрема, були представлені проєкт з насінництва, переробки картоплі, виробництва ветеринарних вакцин, глибокої заморозки ягід, грибів та овочів, виробництва ферментованих сирів, модернізація системи зрошення, будівництва заводу дитячого харчування та інші.

Тарас Висоцький, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства висловив переконання, що дані проекти мають гарний потенціал по залученню іноземних інвестицій та реалізації.

«Дуже добре, що сегменти представлених проектів відповідають пріоритетам уряду, у нас є молочний напрям, зрошення, садівництво, овочівництво. Для нас важливо підтримувати проекти, які створюють додану вартість у сільському господарстві», – прокоментував заступник Міністра.

UkraineInvest є підрозділом секретаріату Кабміну, створений у 2018 р. та відповідає за залучення та супроводження іноземних інвестицій.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: