НОВИНИ

Мінекології запропонувало сучасні рішення з управління промисловими відходами

27.05.2021 12:30
5 (1)

В Україні щороку утворюється 6-7 млн тонн відходів ТЕС. У відвалах накопичено близько 360 млн тонн зоошлакових продуктів. При цьому рівень їх утилізації не перевищує 8,3%. Тоді як у ЄС вже більше 60 років з них будують дороги з підвищеним трафіком та швидкісні магістралі. Утилізація зоошлаків тут складає 43%. Про це повідомляє пресслужба Мінекології, пише agronews.ua.

Як підвищити ефективність використання відходів гірничодобувної промисловості в Україні говорили сьогодні під час круглого столу «Циркулярна економіка в дії: використання золошлаків у дорожньому будівництві», організованого European Business Association.

«Ми підтримуємо ініціативи та екологічні заходи, пов’язані зі зменшенням утворення промислових відходів та повторним використанням вже наявних, які сьогодні займають шалені площі земель. Раціональне використання тієї кількості відходів, які накопичені на території України, може значно здешевити і прискорити розбудову інфраструктури, мати позитивний і екологічний і економічний ефект та сприяти сталому розвитку країни», – наголосив заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

За підрахунками експертів, при виконанні вже наявних програм з будівництва доріг щорічно може бути використано до 4,9 млн тонн зоошлакових продуктів. Економія від таких заходів сягатиме понад 1 млрд грн.

Переваги використання відходів у дорожньому будівництві:

  • зекономить природні ресурси;
  • зменшить викиди забруднюючих речовин та вуглецю;
  • очистить певну територію від золошлакових продуктів і гірничої породи;
  • знищить енергоємність економіки;
  • заощадить фінансові ресурси.

Нагадаємо, що Мінекології впроваджує комплексний підхід в масовому очищенні річок.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: