НОВИНИ

Міндовкілля та ІКЕА домовились про співпрацю

02.06.2021 11:00
ikea-portada

Ще на початку року Міністерство оголосило амбітну мету: до 2030 року  збільшити обсяг земель лісового фонду на 1 000 0000 гектарів. Це той “малий-великий” внесок, який дозволить Україні посилити свою участь в глобальній боротьбі з кліматичними змінами.  Про це повідомляє пресслужба Міндовкілля, пише agronews.ua.

Які кроки ми вбачаємо першочерговими для досягнення цієї мети?

✅Виявити та зберегти самосійні ліси, які розташовані на сільськогосподарських землях.

✅Виявити та зберегти безгосподарські ліси, які нині не управляються жодним лісгоспом.

✅Розпочати масштабне заліснення малопродуктивних та деградованих земель, з урахуванням необхідності збереження степових екосистем.

✅Долучити екологічно свідомий бізнес до впровадження проектів, спрямованих на збереження лісів.

ІКЕА – найбільший продавець рішень для дому у світі, який характеризується використанням екологічних та відновлювальних матеріалів. Компанія прагне до сталого використання лісових ресурсів, яке вона впроваджує в різних країнах світу.

Компанія має успішний досвід співпраці з урядами багатьох країн у здійсненні проектів лісорозведення на деградованих та малопродуктивних сільськогосподарських землях.  Сьогодні мова йшла про використання такого досвіду в Україні.

Роман Абрамовський:  «В наступні 10 або навіть 15 років усі ініціативи по збільшенню площ заліснення на придатних з точки зору екосистем ділянках,  будуть вітатися на державному рівні. Зі свого боку, ми максимально сприятимемо таким ініціативам і безумовно будемо вдячні свідомому бізнесу за підтримку таких проектів, спрямованих на збереження самосійних та безгосподарських лісів з метою забезпечення сталого лісоуправління в них»

Сторони також обговорили системні кроки, які Міністерство спільно з Держлісагентством здійснює задля забезпечення сталого розвитку галузі та невиснажливого лісокористування. Зокрема:

✅Реформу управління лісовою галуззю.

✅Підвищення прозорості лісової галузі.

✅Напрацювання законодавчих ініціатив спрямованих на збереження лісів.  

Нагадаємо, що Україна та Казахстан співпрацюватимуть у сфері кліматичної політики.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: