НОВИНИ

Міндовкілля підписало Меморандум про розвиток Чорнобильської зони

09.02.2021 16:35
1

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський підписав Меморандум про розвиток Чорнобильської зони відчуження з Міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченко та очільниками ДАЗВ і ДАРТ. Про це повідомляє пресслужба Міндовкілля, пише agronews.ua.

Зона відчуження – «магніт», який притягує своєю незвіданістю та таємничістю. Унікальні технологічні об’єкти та покинуте житло нагадують нам про ядерну катастрофу, яка сколихнула увесь світ у 1986 році.

Під час прес-конференції Роман Абрамовський заявив, що зона відчуження є місцем, де можна споглядати і опікуватися мальовничою дикою природою:

«Для Міндовкілля надзвичайно важливо, аби розвиток туризму не завдавав шкоди природному надбанню зони відчуження. Тут розташований найбільший за площею в України Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник. Торік його території включено до Всесвітньої бази даних про заповідні території».

Роман Абрамовський зазначив, що території зони відчуження відроджуються і показують, що природа потужніша за такий страшний антропогенний фактор як Чорнобильська катастрофа. З часу трагедії до Чорнобильського заповіднику повернулися чорний лелека, бурий ведмідь, рись, зубр та інші види, які до аварії у цих краях вважалися рідкісними гостями.

Також Міністр повідомив про напрацювання Міндовкілля у сфері запобігання ландшафтним пожежам у Чорнобилі.

«Міндовкілля спільно з ДАЗВ розробили план із запобігання ландшафтним пожежам у зоні відчуження. Вже скоро цей документ має затвердити Уряд. Це дозволить створити на базі ДСП «Північна Пуща» пожежну охорону, яка оперативно реагуватиме на надзвичайні ситуації», – зазначив Роман Абрамовський.

Меморандум об’єднає зусилля для:

  • підтримки у зоні відчуження природоохоронної діяльності;
  • організації заходів із вшанування ліквідаторів та постраждалих з нагоди 35-роковин Чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, що оприлюднено меморандум про реструктуризацію зобов’язань аграріїв за форвардними контрактами.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: